Makowy torcik z naleśników - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z jajka mleka i mąki z dodatkiem soli i cukru rozmieszać ciasto naleśnikowe o konsystencji śmietanki.
Usmażyć małe naleśniki na patelni do pancakes.
Mak zalać wrzątkiem, po kilkunastu minutach odcedzić i zmielić 2- 3 razy w maszynce do mięsa.
Utrzeć z miodem i aromatem, dodać bakalie i skórkę pomarańczową.
Naleśniki smarować masą makową i układać piętrowo. ostatnie dwa naleśniki zwinąć z masą w ruloniki , pokroić i ułożyć na wierzchu torcika.
Cukier zalać niewielką ilością wody w małym kubeczku. Kiedy juz będzie się wytwarzać nitka, maczać cząstki mandarynek i dekorować torcik, Resztą syropu polać torcik.
Ułożyć kolorowe cukiereczki.
Komentarze