Mała pizza z mięsa mielonego z papryką trzy kolory - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso mielone przełożyć do miski. Czosnek zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i dodać do mięsa. Kolendrę rozetrzeć w moździerzu i dodać do miski. Doprawić solą, pieprzem oraz majerankiem. Dobrze wymieszać i wyrobić masę mięsną. Uformować mięso na kształt prostokąta i ułożyć w formie lub na blasze wyłożonej papierem. Piec w 200 st około 20 minut.
2.W między czasie kalafior zalać wrzątkiem i zostawić na 10 minut. Następnie osuszyć i pokroić drobno.
Papryki pokroić w cienkie paski.
3.Mięso wyjąć z piekarnika i rozsmarować na nim ketchup i posypać kalafiorem. Następnie na przemian kolorami układać papryki i posypać tartym serem. Wstawić do piekarnika na jeszcze 7-10 minut.
Smacznego!
Porady
Można podać do drugiego dania do ziemniaków lub włożyć w bułkę i zjeść:)
Komentarze