Ciasto malinowa pokusa z kremem i galaretką malinową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO: Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek. Na końcu dodać olej. Blachę wyłożyć pergaminem i wylać ciasto. Piec w temp. 180 stopni przez 25 min.
KREM: Bitą śmietanę ubić zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wiórki podsmażyć na suchej patelni. Po ostygnięciu wiórek wymieszać z ubitą śmietaną. Wyłożyć na ostudzone ciasto.
GALARETKA Z MUSEM: Przyrządzić dwie galaretki w 750 ml wody odstawić do ostudzenia. Maliny zblędować i przecedzić przez sitko tak by oddzielić pestki od musu. Dodać do tężejącej galaretki i wylać na ciasto.
Porady
Jeśli maliny są dość kwaśne można je pocukrować. Ciasto można przystroić sezonową jeżyną bądź użyć do tego malin.
Komentarze