Marynowana tilapia

4.5 (180 ocen)

Ryba jako jedno z dań głównych podczas wigilii tym razem u mnie w nowej wersji – marynowana tilapia. Coś nowego, przepis dostałam od sąsiadki, ona od innej kobitki i takim to sposobem wypróbowałam i j

Składniki:


  • 1kg ryby tilapia
    mleko
    2-3 cebule
    przyprawa Delikat czerwony Knorr
    koncentrat pomidorowy 30%
    2 jaja
    bułka tarta
    mąka
    liść laurowy, ziele angielskie, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przystawki

Marynowana tilapia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę namoczyć w mleku, pozostawić na 2 godziny, następnie wypłukać w wodzie. Rybę obtoczyć w mące wymieszanej z delikatem (wsypać sporo przyprawy – tak aby mąka była czerwona), następnie w jajku i obtoczyć w bułce tartej, usmażyć.
    Cebulę pokroić w piórka, nasolić i pozostawić na ok. pół godziny aby zmiękła. Wodę, olej i cukier zagotować z przyprawami. Zsunąć z ognia , dodać 1/2 szklanki oleju i koncentratu pomidorowy, zmieszać i gorącą zalewą zalać rybę.

Porady

Ryba najlepiej smakuje jak postoi dzień i nasiąknie zalewą. Życzę smacznego!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Tilapia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować