Marynata do karkówki z grilla i karkówka

4.5 (169 ocen)

Pogoda nam dopisuje, zbliża się znowu trochę wolnego, świetny czas na grillowanie. Przygotujmy się odpowiednio - marynata do karkówki na grilla, to coś, co wzniesie nasze mięso na wyżyny smaku

Składniki:

  • mniej niż 1/2 szkl oleju
    sól
    pieprz świeżo mielony
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1 łyżka majeranku
    4 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
    2 łyżki ketchupu
    1 łyżka musztardy
    3 skruszone liście laurowe
    3 zmiażdżone suszone owoce jałowca
    Dodatkowo:
    8-10 plastrów karkówki
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Grill

Marynata do karkówki z grilla i karkówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystko dokładnie wymieszać.
    Zamarynować mięso i odstawić na noc.
    Następnego dnia można przejść do grillowania :).
    Najpierw mięso grillujemy na tacce, a pod koniec rumienimy je na samych raszkach :).
    Pyszne, kruche i soczyste!
    Ja podałam z sosem czosnkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Marynowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować