Marchewkowe pulpeciki z makaronem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Przepis dostałam od siostry. Są pyszne i można je podawać na wiele sposobów.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • -5 marchewek
    -700 g mielonego mięsa
    -2 łyżki śmietany
    -2 łyżki koncentratu pomidorowego
    -1 jajko
    -3 łyżki mąki
    -liśc laurowy
    -ząbek czosnku
    -pieprz, sól
    -ziele angielskie
    -bazylia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Marchewkowe pulpeciki z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa dodać jajko, 2 starte marchewki, sól, pieprz. Dokładnie wszystko wymieszać. Uformować małe pulpeciki.
  • 2. Do małego garnka wlać wodę do połowy objętości, dodać liść laurowy, ziele angielskie, startą marchewkę i czosnek. Doprawić do smaku. Zagotować. Wrzucić pulpety i gotować na małym ogniu ok. 1 godziny.
  • 3. Pod koniec gotowania dodać dokładnie rozmieszany koncentrat ze śmietaną i mąką. Zagotować. Na koniec dodać drobno posiekaną bazylię.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować