Marchewkowo-imbirowa zupa krem z komosą ryżową

4.5 (198 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pyszna, rozgrzewająca i pożywna zupa.

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - marchew (średniej wielkości): 6 sztuk
    - bulion: 1 litr
    - ziemniaki (średniej wielkości): 2 sztuki
    - imbir (świeży, starty): 0.5 łyżeczki
    - sól: 2 łyżeczki
    - pieprz (mielony): 1 szczypta
    - chilli (mielone): 0.33 łyżeczki
    - natka pietruszki (świeża): 1 łyżka
    - komosa ryżowa: 10 dekagramów
    - cukier (brązowy): 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Marchewkowo-imbirowa zupa krem z komosą ryżową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Marchewkowo-imbirowa zupa krem 1. Ugotować marchew i ziemniaki na parze (zajmuje to ok. 15 minut). W tym czasie trzeba ugotować quinoa zgodnie z instrukcją na opakowaniu i przygotować bulion warzywny - może być z kostek ekologicznych, ale można też szybko przygotować "szybki" bulion, używając startej marchewki, selera i pietruszki i bardzo drobno pokrojonego pora, odrobiny oliwy z oliwek, przyprawiając solą i pieprzem. Do bulionu dodać drobno pokrojony lub starty imbir. Ugotowane warzywa dodać do bulionu. Zmiksować zupę na gładki krem.
  • Marchewkowo-imbirowa zupa krem 2. Doprawić chilli i solą. Po przełożeniu do miseczek posypać pieprzem, cukrem i pietruszką. Dodać ugotowaną komosę ryżową. Jest to zupa, która przyjemnie rozgrzewa, a jej żywy, pomarańczowy kolor każdego postawi na nogi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Imbir Komosa ryżowa (quinoa) Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować