Marmurkowy sernik z budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: mąkę zagnieść z masłem, cukrem, jajkiem i solą. Schłodzić, po godzinie rozwałkować. Ciasto umieścić w wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą blaszce (25x40cm) i ponakłuwać widelcem. Piec 12 minut w 180st.
2.Masa: żółtka zmiksować z cukrem, dodawać na przemian śmietanę i twaróg. Połączyć z połową bakalii i pianą z białek, wymieszać. Masę podzielić na pół. Jedną część wymieszać ze stopioną, wystudzoną czekoladą i budyniem czekoladowym, drugą z budyniem waniliowym.
3.Obie masy układać na przemian na podpieczonym spodzie. Piec godzinę w temp.160 st. Wierzch polać stopioną czekoladą i posypać pozostałymi kandyzowanymi owocami.
Komentarze