Masło z wędzonej makreli (pasta z wędzonej makreli)

4.48 (190 ocen)

Masło z wędzonej makreli robi się dość szybko i jest bardzo smaczne. Może być podawane na przyjęciach, jako smaczny dodatek do kanapek. Gdyby nie obieranie ryby z ości, to robiłabym to masło codziennie. Jest przepyszne.

Składniki:

  • 1 wędzona makrela
    6-7 dag miękkiego masła
    1 ugotowane na twardo jajko
    Musztarda
Wystaw ocenę:

4.48 (190 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Masło z wędzonej makreli (pasta z wędzonej makreli) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wędzoną makrelę obieramy upewniając się, że nie została żadna ość. Jajko drobno kroimy. Do misy blendera wrzucamy makrelę, masło, dodajemy jajko. Blendujemy do uzyskania jednolitej masy. Doprawiamy do smaku musztardą.

Porady

Idealne masło do świeżego pieczywa, idealnie komponuje się ze świeżym szczypiorkiem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makrela

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wędzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować