Mintaj w warzywach

4.5 (175 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jadam dużo warzyw i ryb. Z kuskusem przyrządza się je błyskawicznie.

Składniki:

  • 4 filety z mintaja
    2 duże pomidory
    2 duże marchewki
    pietruszka
    cebula
    2 łyżki oliwy
    łyżka posiekanej natki pietruszki
    10 dag kaszy kuskus
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mintaj w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory sparzamy, obieramy i usuwamy gniazda nasienne. Miąższ kroimy
    w paski. Cebulę obieramy i siekamy. Marchewki i pietruszkę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ryby myjemy, osuszamy
    i kroimy w kawałki.
  • 2. Cebulę rumienimy na rozgrzanej oliwie. Dodajemy pomidory. Dusimy ok. 4 minut. Następnie wsypujemy marchewkę i pietruszkę i wkładamy rybę. Dusimy ok. 15 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • 3. Kuskus przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Na ciepłą kaszę wykładamy rybę z warzywami. Posypujemy natką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kuskus

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować