Mini serniczki z czerwoną porzeczką

0 (0 ocen)

  • 55 min

Wspaniały deser w postaci pulchnych mini serniczków z orzeźwiającym dodatkiem czerwonej porzeczki,prawdziwa uczta,mój mały eksperyment:)

  • 55 min

Składniki:

  • Ciasto:
    1 szklanka mąki pszennej
    80 g masła
    1 łyżka śmietany 18%
    2 łyżki cukru
    1 żółtko
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Masa:
    35 dag mielonego twarożku
    5 łyżek cukru
    3 łyżki mleka
    2 jajka
    1 czubata łyżka budyniu śmietankowego
    2 łyżki oleju roślinnego
    2 łyżki wiórek kokosowych
    1/2 szklanki czerwonej porzeczki
    cukier puder do oprószenia



Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Mini serniczki z czerwoną porzeczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto w foremkach 1. Ciasto na około 10 foremek:
    Mąkę wysypać na stolnicę przemieszać z proszkiem do pieczenia dodać resztę składników i szybko zagnieść kruche ciasto.Wylepić ciastem foremki do mini tart blaszane lekko trzeba natłuścić przed wylepieniem,ja miałam silikonowe więc nie było takiej potrzeby.
  • z porzeczkami 2. Zmielony twarożek utrzeć z żółtkami,budyniem olejem,cukrem i mlekiem na puszystą masę ,białka ubić oddzielnie na pianę i wymieszać delikatnie z masą,wylać masę serową do foremek,na wierzch rozsypać równomiernie czerwoną porzeczkę posypać wiórkami wstawić do nagrzanego do 170*c piekarnika i piec około 40 minut.
    Po ostudzeniu posypać grubo cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona porzeczka Twaróg Ser biały Masa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować