Miniquiche z ciastem francuskim, kabanosami i groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Paprykę umyć, usunąć pestki i przekroić na pół. Następnie wstawić do nagrzanego do 220 stopni piekarnika i piec ok 10-15 minut. Wyjąć, wystudzić i usunąć skórkę. Następnie paprykę pokroić w drobną kostkę. Kabanosa pokroić w plasterki i podsmażyć na oleju, a następnie wyłożyć odsączyć na papierowym ręczniku. Groszek odlać z zalewy na sitku. Ciasto francuskie rozłożyć i pokroić na 10 cm kwadraty. Następnie ciastem wyłożyć prostokątne foremki, które potem napełnić przesmażonymi kabanosami, groszkiem i podpieczoną papryką.
2.. Jajka rozbić i połączyć ze śmietanką. Następnie dodać do masy starty ser i suszony tymianek. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowane koszyczki zalać masą jajeczno-śmietankową. Zapiekać w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez ok. 20 minut.
Komentarze