Minitorciki kajmakowe

0 (0 ocen)

  • 30 min

Minitorciki kajmakowe

  • 30 min

Składniki:

  • mąka 1 szklanka
    5 jajek
    1/2 szklanki cukru
    3/4 szklanki oleju
    1 szklanka wiórek kokosowych
    1/2 szklanki rodzynek
    1/2 szklanki rozdrobnionych orzechów włoskich
    cukier waniliowy
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    polewa czekoladowa'
    duża paczka herbatników
    1 puszka masy krówkowej kajmakowej

Minitorciki kajmakowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka i cukier ubić na puszystą masę. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, olej i wiórki kokosowe. Na koniec wmieszać rodzynki i orzechy. Wylać ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok 40 minut.
  • 2. Wystudzone ciasto posmarować masą krówkową i położyć ciastka. Docisnąć. Odwrócić ciasto na drugą stronę i posmarować masą, położyć ciastka, docisnąć i schłodzić. Gdy masa zesztywnieje, pokroić na ciasteczka i polać polewą Można też całość polać polewą i schłodzić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy