Miodowy kolorowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
Z podanych składników zarobić ciasto.
2.Podzielić ciasto na 4 części, upiec każdy placek osobno w jednakowych foremkach (u mnie 25/35 cm.) w tem.180*C przez 20 minut. Wyjąć placki jeszcze ciepłe.
3.Masa pomarańczowa:
Połowę soku zagotować, wlać budynie rozpuszczone w reszcie soku. Chwilę gotować. W ten sam sposób przygotować pozostałe masy: zieloną i żółtą. Placki przełożyć gorącą masą.
4.Gotowe ciasto lekko obciążamy (ja zrobiłam to drewnianą deską do krojenia) i odstawiamy do lodówki lub chłodnego miejsca by masy ostygły.
5.Przełożenie:
Ciasto - masa pomarańczowa - ciasto - masa zielona - ciasto - masa żółta - ciasto - polewa lub inna dekoracja
Porady
Ciasto dekorujemy według gustu, można polać polewą i posypać kolorową posypką.
Komentarze