Mielone z serkiem

0 (0 ocen)

Kotleciki są delikatne i pyszne.

Składniki:

  • - 500 g mięsa mielonego
    - 2 jajka
    - 5 łyżek bułki tartej
    - 1 łyżka majeranku
    - 8 trójkącików serka topionego
    - sól, pieprz
    - olej.

    PANERKA:
    - 1 jajko
    - ok. ½ szklanki bułki tartej.

Mielone z serkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Mięso wyrabiamy z jajkami, bułką tartą, majerankiem, doprawiamy solą i pieprzem. Z powstałej masy formujemy 8 placków. Na środek każdego kładziemy po serku topionym. Brzegi sklejamy, kształtując kotlecika.
    2. Wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy 10 minut. Mielone wyjmujemy, lekko studzimy i panierujemy najpierw w rozkłóconym jajku a następnie w bułce tartej. Kotleciki smażymy z obu stron na złoto.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy