Mięsne kopczyki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę jaglana ugotować według przepisu na opakowaniu.
Mięso opłukać , osuszyć i cienko rozbić, po czym natrzeć obiema paprykami , solą ,pieprzem i czosnkiem i odstawić na 15 minut.
Pieczarki , cebulę, paprykę pokroić i udusić na oleju. Przestudzić.
Dodać pokrojony w kostkę ser, ugotowaną kaszę jaglaną, przecier pomidorowy doprawić do smaku i wymieszać.
2.Farsz układać na środku płatów mięsnych, zwinąć w kształt sakiewek i mocno związać nitką u góry.
Ułożyć na blaszce wysmarowaną tłuszczem i piec w nagrzanym piekarniku do 160 stopni przez 40 minut , podlewając co jakiś czas powstałym sosem.Po upieczeniu i przestudzeniu usunąć nitki,przed podaniem udekorować kawałkami pory.
Komentarze