Migdałowy sernik

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Miło popatrzeć jak domownicy wyciągają rękę po kolejny kawałek Twojego ciasta-zrób taki sernik skusi się na niego każdy!

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Ciasto:
    35 dag mąki pszennej
    7 dag zmielonych migdałów
    2 łyżki śmietany 18%
    2 żółtka
    1 jajko
    20 dag margaryny
    10 dag cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Masa serowa:
    1 kg tłustego twarogu wiejskiego
    7 jaj
    30 dag cukru
    2 budynie śmietankowe
    1 szklanka mleka
    1 cukier waniliowy
    skórka cytrynowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery

Migdałowy sernik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Mąkę pszenną przesiać wymieszać z proszkiem do pieczenia wsypać zmielone migdały,dodać pokrojona margarynę wbić jajko,oraz dodać żółtka,cukier śmietanę i zagnieść ciasto. Większą połową ciasta wylepić formę do pieczenia 29/40 cm Wstawić do nagrzanego piekarnika do 190*c i podpiec do lekkiego zrumienienia,a resztę ciasta włożyć do zamrażalnika i zmrozić.
  • 2. Masa serowa: Twaróg zmielić,dodać żółtka jaj,wsypać cukier dodać budynie rozpuszczone w mleku i cały czas ucierając,wsypać cukier waniliowy oraz skórkę pomarańczową ,na koniec wymieszać z ubita na sztywno pianą z białek. Tak przygotowaną masę serową wylać na podpieczony spód migdałowego ciasta ,na wierzchu zetrzeć na tarce jarzynowej resztę zmrożonego ciasta. Wstawić do piekarnika i piec 50 minut w temp 180*c. Po wyjęciu i wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Migdały Sery Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować