Mocno jagodowy torcik

0 (0 ocen)

Pyszne, mocno jagodowe ciasto.

Składniki:

  • Masa jagodowa:
    1 litr maślanki o smaku owoców leśnych
    2 szklanki jagód
    1 szklanka cukru
    4 łyżki żelatyny
    1/2 szklanki wody
    Masa śmietankowa:
    1 szklanka śmietany 18%
    1 łyżka żelatyny
    1/2 szklanki cukru
    1/2 szklanki wody
    Dodatkowo:
    1 opakowanie okrągłych biszkoptów
    2 galaretki malinowe
    1/2 szklanki jagód
    2 łyzki cukru pudru
    maliny

Mocno jagodowy torcik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mocno jagodowy torcik 1. Masa jagodowa:
    Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody i przestudzić. Jagody zmiksować z cukrem i połączyć z maślanką i żelatyną. Odstawić na chwilkę do zgęstnienia.
    Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami i wylać na nie gęstniejącą masę jagodową na zastygniętą masę jagodową wylać śmietanę wcześniej wymieszaną z cukrem i rozpuszczoną żelatyną, odstawić do lodówki do zastygnięcia po zastygnięciu wierzch deseru zalać galaretka rozpuszczona zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  • mocno jagodowy torcik 2. 1/2 szklanki jagód zmiksować z cukrem pudrem i polać delikatnie na środku deseru na którym wcześniej zastygła galaretka, dowolnie udekorować owocami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy