Babki- Magdalenki:)

4.5 (181 ocen)

  • 40 min

Pyszne, mięciutkie i wilgotne w środku.

  • 40 min

Składniki:

  • 225 g mąki tortowej
    175 g cukru
    100 g margaryny
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    4 jajka
    skórka otarta z jednej cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki Desery Ciastka

Babki- magdalenki:) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Madlenki 1. Na początek rozpuszczamy margarynę i studzimy. Cukier ubijamy z jajkami. Następnie dodajemy mąkę i rozpuszczoną margarynę. Dodajemy startą skórkę z cytryny. Na koniec dodajemy jeszcze proszek do pieczenia. Gotową masę wykładamy na foremkę silikonową do tzw. Magdalenek a moich Madlenek.
  • Madlenki 2. Pieczemy jedna porcję około 3-5 minut w termoobiegu 200 stopni.
  • Madlenki 3. Duże pudełko do przechowywania żywności wykładamy serwetką i wkładamy Madlenki.
  • Madlenki 4. Trzymamy w zamknięciu, wtedy będą bardziej wilgotne.
  • Madlenki 5. Oto tradycyjna porcja z tego przepisu- całkiem sporo:). Polecam gorąco.

Porady

Przed podaniem możemy posypać cukrem pudrem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować