Smaczna i soczysta przekąska,doskonała zarówno na zimno jak i na ciepło
Składniki:
Składniki:
60 dag mielonego mięsa
po 1/2 czerwonej i żółtej papryki
1 cebula
1 jajko
ser żółty,parmezan lub mozzarella
sól,pieprz
3 ząbki czosnku
smażony boczek do dekoracji
Muffinki z mięsa mielonego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Papryki umyć,usunąć gniazda nasienne i pokroić w drobną kostkę.cebulę drobno posiekać,zeszklić cebulę,dodać paprykę i dusić na średnim ogniu,od czasu do czasu mieszając.Nadzienie przełożyć na talerzyk,odstawić do ostygnięcia.
Mięso mielone doprawić solą,pieprzem,czosnkiem dosyć intensywnie,dodać duszone warzywa,doprawić według uznania.By ożywić moje muffiny dodałam jeszcze posiekaną pietruszkę- akcent zielony.starannie wszystko połączyć.
Formy do muffin wyłożyć wyłożyć papilotkami,wypełnić do połowy przygotowanym farszem,posypać tartą bułką,dodać starty ser,wyłożyć resztę mięsa.Tak przygotowane muffiny piec ok 30 min w 180st C.
Udekorować papryką i usmażonym boczkiem.
Komentarze