Muffinki z białą i czarną czekoladą

0 (0 ocen)

Szybkie i proste w przygotowaniu muffinki czekoladowe

Składniki:

  • Składniki suche
    czekolada biała - 50 g
    czekolada gorzka - 50 g
    cukier puder -0,5 szkl
    soda -0,5 łyżeczki
    cukier waniliowy -0,5 opak
    proszek do pieczenia -1,5 łyżeczki
    mąka -2 szkl
    Składniki mokre
    olej -1/3 szkl
    jajko -1 szt
    mleko -1 1/4 szkl
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Muffinki

Muffinki z białą i czarną czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Najpierw do miski wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem i sodą.
  • 2. Następnie dodać kakao, cukier puder i cukier waniliowy, wymieszać z czekoladami.
  • 3. W drugiej misce przygotować mokre składniki.
    Do miski wybić jajko, dodać mleko i olej, roztrzepać widelcem.
  • 4. Przelać mokre składniki do suchych ostrożnie wymieszać.
  • 5. Łyżką nalewać masę do foremek na muffinki.
  • 6. Rozgrzać piekarnik do 180 stop.piec 20 minut.
  • 7. Wyjąć z piekarnika, ostudzić, polać polewą czekoladową, udekorować listkami melisy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Imieniny

Podobne przepisy

To może cię zainteresować