Muffinki cytrynowe

0 (0 ocen)

Wilgotne i aromatyczne z chrupiącą skórką

Składniki:

  • składniki na 12 sztuk

    170ml oleju słonecznikowego
    225g mąki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1/2 łyżeczki soli
    190g cukru pudru
    1 duże jajko
    1 białko
    150ml mleka
    sok i skórka starta z jednej cytryny
    2 łyżeczki maku + mak do dekoracji

Muffinki cytrynowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0b74gfj 1. W naczyniu wymieszać suche składniki : mąkę, cukier puder, sól, mak, proszek do pieczenia. W drugim naczyniu składniki mokre: olej, jajko, białko, mleko, sok i skórkę z cytryny. Połączyć obie mikstury, wymieszać szybko i niezbyt starannie, mogą pozostać grudki. Nakładać pełne papilotki, posypać makiem do dekoracji. Piec około 20 - 25min w temp 180C

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy