Muffinki kakaowe z budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Budyń waniliowy przygotować według przepisu na opakowaniu.
2.W rondelku rozpuścić margarynę, odstawić do lekkiego ostygnięcia. W jednej misce wymieszać ze sobą suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia i cukry. W drugiej misce połączyć ze sobą mokre składniki: jajka, jogurt i rozpuszczoną margarynę. Zawartości obu misek połączyć ze sobą dodając rozpuszczone w odrobinie wody kakao. Masę wymieszać łyżką.
3.Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Formę na muffinki wypełniać 1 łyżką masy, na to nakładać łyżkę budyniu i ponownie 1 łyżkę masy tak, aby przykryła ona budyń. Muffinki pieczemy ok.20 min.
Porady
Muffinki przed podaniem można posypać cukrem pudrem.
Komentarze