Nadziewane grzybki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, ściąć wierzchołki i wydrążyć żółtka.
2.Kapelusze grzybów odciąć od nóżek i razem ugotować w osolonej wodzie.
3.Marchewkę pokroić w kostkę i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem masła.
4.Ryż ugotować do miękkości.
5.Cebulę pokroić i podsmażyć na tłuszczu.
6.Nóżki grzybów, cebulę oraz marchewkę zmielić i połączyć z ryżem.
7.Żółtka utrzeć z łyżką majonezu i dodać do masy grzybowej. Przyprawić. Tym farszem napełniać jajka, na wierzch położyć kapelusze grzybów. Udekorować jarmużem i majonezem.
Porady
Grzybki można położyć też na majonezie posypanym koperkiem.
Komentarze