Nadziewane kapelusze

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Lubię, gdy w domu unosi się zapach grzybów.

Składniki:

  • ● 20 dużych grzybów, np. pieczarek
    ● czerwona papryka
    ● cebula
    ● oliwa
    ● po 6 łyżek startego parmezanu i bułki tartej
    ● sól, pieprz
    ● łyżeczka oregano
    ● 1/4 szkl. posiekanej natki pietruszki

Nadziewane kapelusze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby oczyszczamy,
    trzony odcinamy. Kapelusze
    pieczemy 10 minut na natłuszczonej
    blasze w temp.
    200 °C, aż puszczą sok.
  • 2. Trzony grzybów kroimy
    w kostkę i podsmażamy ok.
    2 minut na 2 łyżkach oliwy.
    Wsypujemy oregano oraz
    pokrojone w małą kostkę
    paprykę i cebulę. Dusimy
    ok. 3 minut, aż papryka
    zmięknie. Studzimy. Mieszamy
    z bułką, parmezanem
    i natką. Doprawiamy.
  • 3. Farszem napełniamy kapelusze
    i pieczemy ok.
    15 minut w temp. 200 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2011

Komentarze

Podobne przepisy