Nadziewane kapelusze

0 (0 ocen)

  • 30 min

proste szybkie danie np. na gorącą kolację

  • 30 min

Składniki:

  • Ok.12większych kapeluszy z pieczarek ,(nóżki poszatkować),1 duża cebula(poszatkować),20dkg mortadeli (pokroić w drobną kosteczkę lub zamrożoną zetrzeć na tarce o średnim oczku),sól ,pieprz, łyżka masła do duszenia,ser żółty do posypania po wierzchu(tarty) Mąka,jajko i bułka tarta do panierki

Nadziewane kapelusze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0wsvqdd 1. Kapelusze nadziewać farszem z uduszonych na maśle wszystkich składników,następnie panierować i smażyć na gorącym oleju,posypać startym żółtym serem .Można ozdobić ketchupem.

Porady

Idealnie komponują się z barszczykiem czerwonym .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy