Nadziewane roladki z kurczaka

0 (0 ocen)

Podaję je na niedzielny lub świąteczny obiad w towarzystwie ziemniaków i dodatku, często w postaci surówki.

Składniki:

  • 1,5 piersi z kurczaka
    15 dag szynki konserwowej
    10-15 dag sera żółtego
    3 parówki
    1 większa cebula
    sól, wegeta, pieprz, do smaku
    tłuszcz do smażenia

    Panierka:
    bułka tarta
    mąka pszenna
    2 jajka
    2 łyżki mleka
    2 łyżki złocistej przyprawy do kurczaka Kamis
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki Szynki

Nadziewane roladki z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi oczyścić, każdą pojedynczą przekroić na połowę, rozbić za pomocą tłuczka, posolić i posypać z wierzchu pieprzem.
  • szynka, parówki, cebula 2. Szynkę, parówki i cebulę pokroić w drobną kostkę, przysmażyć na tłuszczu, przyprawić do smaku.
  • ser żółty 3. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
  • nakładanie farszu 4. Na każdy płat mięsa nakładać przestudzony farsz oraz ser żółty starty na tarce o grubych oczkach. Zwinąć roladki.
  • panierowanie 5. Jajka rozbełtać z mlekiem, dodać szczyptę wegety. Do bułki tartej dodać przyprawę do kurczaka. Roladki panierować w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej.
  • 6. Roladki usmażyć na tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować