Naleśnikowe roladki z łososiem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.NALEŚNIKI: Z podanych składników przygotowujemy ciasto. Smażymy naleśniki.
FARSZ: Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na patelni aż będzie szklista. Dodajemy mrożony szpinak. Następnie dodajemy opakowanie serka mascarpone. Całość dokładnie mieszamy aż do połączenia się składników. Doprawiamy wyciśniętym czosnkiem, gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Na końcu dodajemy pokrojony w kostkę ser kozi.
ROLADKI: Usmażone naleśniki układamy po jednym na talerzu, smarujemy 2 porządnymi łyżkami farszu, układamy łososia. Zwijamy w rulon i zawijamy w folię aluminiową. Tak przygotowane naleśniki wstawiamy na 2h do lodówki, a najlepiej na całą noc. Schłodzone wyjmujemy i kroimy na plastry, formując roladki.
Komentarze