Naleśnikowe roladki z łososiem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szpinak opłukać, osuszyć. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić szpinak i smażyć do czasu aż zmniejszy swoja objętość. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek,przyprawić i smażyć jeszcze 2 minuty. Ostudzić.
Jajka rozbełtać z mlekiem i mąką, dodać przesmażony szpinak, wymieszać. Usmażyć 2 grube naleśniki. Każdy posmarować twarożkiem i ułożyć łososia. Zwinąć w roladki.
2.Aby roladki były trwalsze i lepiej się je kroiło, warto zawinąć w folię i wstawić do lodówki na pół godziny. Roladki pokroić skośnie, nabić na wykałaczki i oprószyć kolorowym pieprzem.
Porady
Do tych roladek mozna użyć zarówno łososia wędzonego na zimno jak i na ciepło.
Komentarze