Naleśnikowe szaszłyki.

0 (0 ocen)

  • 20 min

Stanowią wspaniałą przegryzkę ,a ja podaję jako dodatek do zup .Są dobre ciepłe i na zimno. Zimne zawsze możemy podgrzać w piekarniku .

  • 20 min

Składniki:


  • 1 szklanka mąki
    1 szklanka mleka
    1 szklanka wody
    1 jajko
    Nadzienie serowo -bazyliowe
    100g twarogu śmietankowego
    3 łyżki sera żółtego
    2 łyżki śmietany 18%
    3 łyżki bazylii
    sól morska ,pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Naleśniki

Naleśnikowe szaszłyki. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę ,jajko ,mleko ,wodę ,sól ,pieprz zmiksować i odstawić na 30 min.
    Usmażyć cieniutkie naleśniki.
    Nadzienie .
    Wszystkie składniki nadzienia dokładnie połączyć.
    Naleśniki posmarować cienką warstwą nadzienia i zrolować.
    Pokroić na kawałki 2,5-3 cm i nabić je na patyczki jak szaszłyki .
    Szaszłyczki są bardzo delikatne i aromatyczne. Bazylię można zastąpić innym zielem tzn. ziołem lub mieszanką ziół .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować