Naleśnikowy torcik orzechowy

0 (0 ocen)

  • 30 min

Uwielbiam dania z naleśnikami w roli głównej, dlatego wymyślam je na różne sposoby.

  • 30 min

Składniki:

  • 3 jaja, 40dag mąki, 1,5 szklanki wody gazowanej, 1L mleka, łyżka oleju, cukier, nutella, 1 duży budyń śmietankowy, 1 op. orzechów, 1 op. śnieżki

Naleśnikowy torcik orzechowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Naleśniki. Łączymy jaja z 1,5 szklanki wody i 1,5 szklanki mleka, wsypujemy przesianą przez sito mąkę, dodajemy łyżkę cukru i oleju. Rozdrabniamy orzechy i dodajemy do masy. Mieszamy składniki i smażymy 8-10 naleśników.
    2. Budyń. Gotujemy budyń z przepisu na opakowaniu. Możemy dodać troszkę aromatu waniliowego.
    3. Przekładamy naleśniki na zmianę raz budyniem a raz nutellą.
    4. Ubijamy śnieżkę i nakładamy na wierzch torciku. Ja dla ozdoby położyłam jeszcze plasterki brzoskwini.

Porady

Zamiast nutelli możemy użyć innego kremu czekoladowego. Naleśniki można usmaży wg własnego przepisu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy