Naleśniki czekoladowe z serem i wiśniami domowej roboty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.wszystkie składniki na ciasto włożyć do wysokiej misy lub garnka i mikserem zmiksować aż nie będzie żadnej grudki mąki. ciasto powinno wyjść nie za gęste ale i nie całkiem rzadkie, dużo zależy od mąki wiec w razie potrzeby można dodać jej więcej , lub jeśli wyszło za gęste dodać odrobinę wody. patelnie rozgrzewamy dobrze na ogniu i natłuszczamy albo kawałkiem słoniny albo odrobiną oleju a jego nadmiar usuwamy. natłuszczamy tylko za pierwszy raz bo olej zawarty w cieście sam sobie radzi. na gorącą patelnię lejemy ciasto i równomiernie rozprowadzamy po powierzchni. z każdej strony smażymy minutkę do dwóch . przekładamy w zasadzie czym lubimy
Porady
czasami dobrze jest wyregulować sobie ogień pod patelnią by ciasto smażyło się wszędzie równocześnie/ równo.
Komentarze