Naleśniki szpinakowe na słodko i słono

4.5 (186 ocen)

  • 60 min

Przepis dostępny na stronie www.ilovebake.pl

  • 60 min

Składniki:

  • 130 g mąki tortowej
    1/2 szklanki mleka
    1/2 szklanki wody
    2 jajka
    1 łyżka masła, roztopionego
    1/2 łyżeczki soli
    55 g (duża garść) świeżych liści szpinaku
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Naleśniki Jajko

Naleśniki szpinakowe na słodko i słono - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak myjemy i przekładamy do malaksera razem z mlekiem i blendujemy, aż szpinak będzie mocno rozdrobniony i płyn będzie mocno zielony. Mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy sól, jajka, roztopione masło, wodę oraz zmiksowany płyn ze szpinakiem. Szybko mieszamy, aby nie było grudek. Ciasto powinno mieć konsystencję trochę gęstszą od mleka. Patelnię rozgrzewamy smarujemy lekko olejem np. płatkiem kosmetyczny lub pędzelkiem kuchennym. Wylewamy niepełną chochlę ciasta i smażymy z obu stron. Powtarzamy czynność z olejem i ciastem, aż do wykorzystania składników.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować