Naleśniki z zielonym farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z jajek, mleka, wody, mąki i soli przygotować ciasto na naleśniki. Z ciasta usmażyć naleśniki. Obrane pieczarki pokroić w plasterki, a następnie podsmażyć na oleju. Czosnek drobno posiekać i dodać do pieczarek. Przesmażyć razem i doprawić solą i pieprzem. W rondelku rozgrzać masło i przełożyć do niego pokrojony w krążki por. Podsmażyć i doprawić solą. Następnie wlać do podsmażonego pora śmietanę i gotować aż wszystko zgęstnieje.
2.Brokuł ugotować w osolonej wodzie. Rozdrobnić. Przygotować nadzienie do naleśników. Do pieczarek dodać por ze śmietaną i drobno pokrojony brokuł. Następnie doprawić do smaku solą, pieprzem, pieprzem ziołowym i tymiankiem. Ser zetrzeć na tarce o średnich oczkach.
3. Na każdy naleśnik wyłożyć na całą powierzchnię starty ser, następnie posmarować farszem farsz. Naleśniki zwinąć w ciasne ruloniki i ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Następnie wstawić do piekarnika i zapiekać w ok. 170 stopniach przez 10 minut, aż ser w naleśniku się rozpuści. Podawać z dodatkiem świeżych warzyw.
Porady
naleśniki, brokuł, por, pieczarki, wiosna, na zielono
Komentarze