Naleśniki z serem i szpinakiem (bez glutenu)

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Bezglutenowa wariacja na temat naleśników podanych na sposób wytrawny,...Idealne na każda porę dnia: śniadanie, obiad czy kolację

  • 30 min

Składniki:

  • około 8-9 nalesników

    250 gram mąki ryżowej
    500 ml mleka 2%
    2 jajka
    sól

    na farsz:

    1/2 opakowania szpinaku mrożonego
    1 kostka sera białego u mnie pół tłusty
    2 ząbki czosnku
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Ser

Naleśniki z serem i szpinakiem (bez glutenu) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki miksujemy ze sobą i pozostawiamy na min. 15 min. Idealna konsystencja ciasta to gęstość śmietany więc jeśli jest za rzadkie dodajemy mąki i odwrotnie..

    Smażymy na rozgrzanym oleju bardzo cienkie naleśniki, wtedy nie będą sie nam łamać w czasie zawijania.
  • 2. Szpinak rozmrażamy w rondelku, nadmiar wody odsączamy.
    Dodajemy roztarty czosnek. Studzimy.

    Biały ser mieszamy ze szpinakiem. doprawiamy do smaku.

    Naleśniki smarujemy przygotowanym farszem.

    Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bezglutenowa Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować