Kaszę manną zna każdy, lecz mało kto wie ,że przygotowując ją w troszkę inny sposób będzie smakowała zupełnie inaczej. Delikatna, puszysta, nie ma wyczuwalnych ziarenek kaszy. Zdrowy smakołyk nie tylko dla dzieci :)
60 min
Składniki:
niepełne pół szklanki kaszy mannej
niepełna szklanka wody
szklanka mleka
szczypta soli
2 łyżki cukru
łyżeczka cukru waniliowego
Niezwykła kaszka manna z wiśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę zalać wodą, wymieszać i odstawić na pół godziny by napęczniała. W międzyczasie przemieszać ją kilka razy. Kaszę za gotować na małym ogniu, dodać mleko i cukry i gotować około 10 minut,aż zacznie gęstnieć. Lekko przestudzić , wyłożyć na talerze i polać sosem lub dżemikiem :)
Komentarze