1.Z PODANYCH SKŁADNIKÓW UPIEC 2 BISZKOPTY ( KAŻDY Z 4 JAJ)
BRZOSKWINIE POKROIĆ W KOSTKĘ . SOK Z BRZOSKWIŃ ZAGOTOWAĆ Z 1,5 SZKLANKI WODY I ROZPUŚCIĆ W TYM 2 GALARETKI BRZOSKWINIOWE.
KIEDY ZACZNIE TĘŻEĆ WYŁOŻYĆ NA JEDEN BISZKOPT I PRZYKRYĆ DRUGIM.
NUTELLĘ LEKKO ROZGRZAĆ I POKRUSZYĆ DO NIEJ 2 WAFLE , WYŁOŻYĆ NA BISZKOPT.
NASTĘPNA WARSTWA TO KREM .Z 1/2 LITRA ODLAĆ PÓŁ SZKLANKI I WYMIESZAĆ Z MĄKAMI I 2 ŻÓŁTKAMI. RESZTĘ MLEKA ZAGOTOWAĆ Z CUKRAMI WANILIOWYMI. DO GOTUJĄCEGO SIĘ MLEKA WLAĆ ROZMIESZANE MĄKI I ZAGOTOWAĆ. OSTUDZIĆ. PO WYSTUDZENIU DODAĆ BUDYŃ DO UTARTEJ 1/2 KOSTKI MASŁA. KREM WYŁOŻYĆ NA NUTELLĘ.
NA KREM WYŁOŻYĆ BISZKOPTY.
ŚMIETANĘ UBIĆ , DODAĆ TĘŻEJĄCĄ GALARETKĘ CYTRYNOWĄ ROZPUSZCZONĄ W 1 SZKLANCE WODY I WYŁOŻYĆ NA BISZKOPTY.
Komentarze