Proste wykonanie, dobrze smakuje w połaczeniu z surówka z białej kapusty, marchewki, pory i zurawiny suszonej oraz z buraczkami z chrzanem i młodymi ziemniaczkami.......
Składniki:
fasolka szparagowa żołta 20.0 dekagramów
otręby pszenne 0.2 szklanki
otręby owsiane 0.2 szklanki
masło 5.0 łyżek
duzy ogórek swiezy 1.0 sztuka
ziemniaczki młode ugotowane + koperek ilosc wg uznania
dwa rodzaje surówek ilosc wg uznania
sól do smaku
Ogórek faszerowany fasolką szparagową w otrębach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ogórek myjemy, obieramy i wydrazamy srodek (miazsz).
Fasolkę myjemy, obcinamy koncówki i gotujemy ok. 10 minut na parze.
2.Roztapiamy masło na patelni (lub inny tłuszcz) wsypujemy fasolke, lekko oracamy i posypujemy mieszanką otrąb pszennych i owsianych, chwilke podsmazamy. Gotową fasolką faszerujemy ogórka, ktorego mozemy wczesniej lekko nasolic, aby zmiękł, ale nie koniecznie jesli ktos lubi chrupiace ogórki. Podajemy z surówkami i młodymi ziemniaczkami.
Komentarze