Ogórki małosolne

4.5 (199 ocen)

  • 24 godz.

Pyszne i chrupiące :)

  • 24 godz.

Składniki:

  • 1,5 kg ogórków gruntowych
    2 litry wody
    2 łyżki soli
    kilka liści chrzanu
    kilka gałązek kopru
    kilka ząbków czosnku ( ok.5 )
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki małosolne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ogorki malosolne 1. Ogórki umyć. Odciąć końcówki ( niekoniecznie,ale ja odcinam) . Ogórki układać ciasno w słoiku,przekładając liśćmi chrzanu,koprem i czosnkiem. Przygotować zalewę : do pojemnika wsypać sól,zalać letnią wodą,wymieszać i zalać ogórki. Słoik zakręcić lub przykryć.

Porady

Idealne na kanapki lub do sałatek ;) Lub do obiadu :) Odstawić na około 24 godziny:)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować