Ogórki z curry i z selerem naciowym

4.48 (201 ocen)

W takim połączeniu smak ogórków jest niepowtarzany ;)Pasują do obiadu czy kanapek na zimno lub na ciepło np. do hot-dogów

Składniki:

  • 2 kg ogórków gruntowych
    3 duże cebule
    8 łodyg selera naciowego
    Zalewa:
    1 litr wody
    1 szklanka octu
    1 opakowanie przyprawy curry
    1 1/2 szklanki cukru
    2 łyżki soli
Wystaw ocenę:

4.48 (201 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki z curry i z selerem naciowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na zalewę zagotować. Ogórki dobrze umyć, usunąć pozostałości po ogonkach i kwiatkach. Ogórki pokroić w cienkie plastreki, seler drobno pokroić, cebulę pokroić w cienkie piórka - wszystko razem wymieszać w dużej misce lub garnku. Zalać to gorącą zalewą. Odstawić na ok. 3-4 godz. Po tym czasie nakładać do słoików, uzupełnić zalewą. Dobrze zakręcić i pasteryzować 15 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Seler Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować