Omlet z makrelą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Omlet w niecodziennej wersji!

  • 30 min

Składniki:

  • 3 jajka
    1,5 łyżki mąki
    Pół wędzonej makreli
    0,5 małej cebulki
    3 plastry żółtego sera
    Szczypta majeranku
    Pieprz cytrynowy
    Sól do smaku

Omlet z makrelą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makrelę obrać z ości i porwać na małe kawałki. Cebulę pokroić i podsmażyć na odrobinie masła. Jajka ubić z solą na puch, zmniejszyć obroty miksera dodać mąkę, makrelę i cebulę. Doprawić majerankiem i pieprzem cytrynowym. Całość przelać na patelnię i smażyć na małym ogniu na rumiany kolor. Obrócić, położyć plastry sera, przykryć pokrywką i dosmażyć. Podawać z ketchupem lub ulubionym sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy