Orzechowe delicje - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Margarynę pokroić w kostkę,zagnieść z z mąką,70g
cukru,jajkiem,solą,cukrem waniliowym. Ciasto owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 60minut
2.Następnie rozwałkować na posypanym mąką blacie i za pomocą okrągłej foremki lub literatki wykrawać krążki. Krążki rozłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec przez 15 minut w temp.180stopni
3.Pozostały cukier rozgrzać na gorącej patelni,skarmelizować.Dodać
orzechy,wymieszać z karmelem.Karmel orzechowy ponakładać na każde upieczone i ostudzone ciastko. Brzegi ciastek zanurzyć w polewie czekoladowej. Położyć na papierze do pieczenia i pozostawić do zastygnięcia
4.Gotową polewę czekoladową można zastąpić pełnomleczną lub gorzką czekoladą. Które należy posiekać i stopić w gorącej kąpieli wodnej
Komentarze