Orzechowiec-miodownik (bez cukru) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na ciasto wsypać do miski i zmiksować. Blachę kwadratową 21*21 wyłożyć papierem, a następnie połową ciasta. Piec w rozgrzanym piekarniku przez ok. 15 minut w temperaturze 180 stopni.
2.Orzechy drobno posiekać. W rondelku rozpuścić masło i miód, a następnie dodać orzechy. Mieszać na małym ogniu.
3.Drugą część ciała rozprowadzić na blaszce. Na cieście rozsmarować masę orzechową i piec w piekarniku.
4.3/4 mleka gotujemy z ksylitolem, dodajemy budyń rozpuszczony w reszcie mleka. Gotujemy ciągle mieszając, aż budyń zgęstnieje. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i dodajemy do gotującego się budyniu. Gdy masa wystygnie miksujemy z serkiem mascarpone.
5.Na pierwszą część ciasta nakładamy masę budyniową i przykrywamy warstwą z orzechami.
Porady
ciasto, miodownik, orzechoweic, bez cukru, ksylitol, zdrowo ,pysznie,
Komentarze