Pancakes amerykańskie z masą kajmakową

4.49 (179 ocen)

W niedziele na śniadanie najlepiej smakują naleśniki. Amerykańskie są bardziej pulchne i grubsze z powodu dodatku proszku do pieczenia.

Składniki:

  • Składniki masy kajmakowej:
    1 szklanka mleka,
    1 szklanka cukru,
    1/3 kostki masła
    3/4 szklanki mleka w proszku,
    2 kakao.
    Składniki na naleśniki:
    2 szklanki mąki pszennej
    masło - 3 -4 łyżki
    2 jajka
    szczypta soli
    1,5 szklanki mleka
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    1/3 szklanki cukru
    1 cukier waniliowy
    mąka pszenna, 2 szklanki
    1 łyżeczka aromatu pomarańczy (olejek)
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (179 ocen)

Zobacz również:

Desery Pancakes Naleśniki

Pancakes amerykańskie z masą kajmakową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • naleśniki amerykańskie 1. Naleśniki: Roztopić masło. Do miski wrzucamy: masło, mąkę, mleko, jajka, proszek do pieczenia, sól, cukier, cukier waniliowy, aromat. Wszystkie składniki ze sobą mieszamy. Nakładamy łyżką surowe ciasto na rozgrzany olej i smażymy przez chwilę z obu stron jak naleśniki. Podajemy z masą kajmakową albo dżemem lub syropem klonowym.
  • 2. Masa kajmakowa: Do naczynia wlać mleko, dodać cukier, kakao, masło i gotować ok. 20 minut. Pod koniec gotowania dodać mleko w proszku. Cały czas masę podgrzewać i ciągle mieszając, aż masa dobrze się połączy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa kajmakowa Masa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować