Pączki z nadzieniem truskawkowo - czekoladowym

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 2 godz. 30 min

najlepsze , bo domowe :)

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • 0,5kg mąki
    25g drożdży ?świeżych
    60g cukru
    250ml mleka
    3 żółtka
    50g margaryny waniliowej
    szczypta soli

    olej

    nadzienie:
    250g truskawek
    200g czekolady
    50g margaryny waniliowej

    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Pączki

Pączki z nadzieniem truskawkowo - czekoladowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować rozczyn drożdży. Odlać z podanej porcji mleka 1/4 szklanki. Odsypać łyżkę cukru i 3 łyżki mąki. Drożdże pokruszyć, zasypać łyżką cukru i zalać letnim mlekiem. Odstawić na chwilę pod ściereczką. Dodać 3 łyżki mąki i wymieszać dokładnie.
    Mąkę przesiać do miski, dodać rozczyn, wymieszać. Dodać cukier, mleko , żółtka , sól i letnią stopioną margarynę. Wyrobić ciasto ręką. Powinno być elastyczne. Uformować kulę i odstawić do miski oprószonej mąką na ok 1h-1,5h pod ściereczką w ciepłym miejscu.
    Po wyrośnięciu ciasta, formować pączki i smażyć na głębokim oleju do zezłocenia.
  • 2. nadzienie:
    Stopić margarynę, do wrzącej wrzucić połamaną czekoladę, stopić. Truskawki zblendować. Wymieszać z czekoladą za pomocą miksera. Odstawić.
  • 3. Pączki nadziewać gdy będą wystudzone, za pomocą szprycy z długą końcówką. Posypać cukrem pudrem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować