Pałki kurczakowe w zapiekance marchwiowo- ziemniaczanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.- Podudzia włożyć do worka do pieczenia, wlać olej, wsypać sól, pieprz, paprykę i wymieszać mocno wstrząsając workiem.
- Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 40 minut.
- W tym czasie umytą marchew i ziemniaki zalać gorącą wodą i gotować przez 20 minut.
- Po ugotowaniu obrać ze skóry i pokroić w plastry.
2.- Ser feta, śmietanę, majonez, kurkumę i wodę zmiksować na gładki krem.
- Do szklanego naczynia do zapiekania wlać 2 łyżki sosu serowego i ułożyć plastry ziemniaków.
- Włożyć podudzia i obkładać je na przemian plastrami marchwi i ziemniaków. Każdą warstwę polewać sosem.
- Gotowe wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C na 30 minut.
Komentarze