Papryczki faszerowane fetą i schab marynowany w winie i smażony z orzeszkami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Papryczki podpatrzone u Makłowicza, schabik marynowany w winku ... obiadek niedzielny jak sie patrzy.

  • 60 min

Składniki:

  • na 2 osoby

    2 plastry schabu
    kolorowy pieprz
    sól
    3-4 łyżki czerwonego wina
    2 łyżki oliwy
    tłuczone orzeszki ziemne ok 1 łyżka

    nadziewane papryczki
    4 białe papryczki
    250-300 g sera feta (ewent. serek kanapkowy Falvita)
    1 jajko
    szczypta baczyli
    szczypta oregano
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Papryczki faszerowane fetą i schab marynowany w winie i smażony z orzeszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • papryczki 1. Schab ułożyć w naczyniu, z obu stron delikatnie posolić, posypać świeżo mielonym kolorowym pieprzem, oblać winem i oliwą, obrócić obsypać orzeszkami i odstawić na kilka godzin.

    Papryczki umyć, odciąć korzonek , tworząc kapelusik do przykrycia potem, wydrążyć gniazda nasienne.
    Ser wymieszać z jajkiem i przyprawami, utrzeć widelcem na jednolitą masę.
    Nadziać papryczki , nie napełniając do pełna. trzeba dać troszeczkę luzu.
    Przygotować dwie patelnie, na obu rozgrzać tłuszcz, na jednej ułożyć schab w orzeszkach, na drugiej papryczki i kapelusiki, mięso usmażyć z obu stron po ok 4 min , Papryczki obracać by przyrumieniły się dookoła. Gdyby ser wypływał, to nic nie szkodzi , można go potem zebrać i wepchnąć do środka i przykryć kapelusikiem.
    Papryczki i schab podać z ziemniakami z wody posypanymi koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować