Papryka nadziewana ryżem i mięsem jest wszystkim doskonale znana. Włoski sposób to nadziewanie jej chlebem i kiełbasą. Super pomysł na wykorzystanie czerstwego chleba. Papryka przygotowana w ten sposób smakuje wyśmienicie, a sos pomidorowy idelanie nadaje się do makaronu...
0 (0 ocen)
Porady
Papryka może być czerwna, żółta lub zielona (chociaż jest najmniej słodka). Jeśli ktoś hoduje swoją w ogórdku, nadaje się idealnie (jest miejsza, ma mniej miąższu i cieńką skórkę), jest lepsza od tej olbrzymiej kupnej. Papryka jest równie smaczna pieczona w piekarniku. Ten sposób nie przewiduje sosu pomidorowego. Naczynie żaroodpore wysmaruj obficie oliwą z oliwek, poukładaj paprykę i polej jeszcze troszkę oliwą. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C do miękkości.
Komentarze