Papryka faszerowana kurczakiem i ryżem

4.5 (201 ocen)

Smaczne i pożywne danie na jesienny obiadek.

Składniki:

  • 3 kolorowe papryki
    podwójny filet z piersi z kurczaka
    2 torebki ryżu po 100g
    120g sera pleśniowego
    40g zielonych oliwek
    3 szklanki bulionu
    1 ząbek czosnku
    2 łyżki oleju
    sól, pieprz
    bazylia do dekoracji



Wystaw ocenę:

4.5 (201 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Papryka faszerowana kurczakiem i ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • filet pokrój w kosteczkę 1. .Ryż zalej bulionem i gotuj wg przepisu na opakowaniu. Odcedź i ostudź. Filet z kurczaka pokrój w niewielką kostkę, przypraw solą i pieprzem. Podsmaż na oleju do miękkości.
  • zrób farsz 2. Do miseczki przełóż ryż, podsmażonego kurczaka, przekrojone na pół oliwki i pokrojony w kostkę ser. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i wszystko razem wymieszaj.
  • papryki przed pieczeniem 3. Papryki przekrój wzdłuż na połówki. Usuń gniazda nasienne i nałóż farsz. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st i zapiekaj ok.20-30 minut.Gotowe danie udekoruj listkami bazylii.

Porady

długość pieczenia wedle upodobań

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Oliwki Papryka Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować