Pasta twarogowa z porem, selerem i orzechami

0 (0 ocen)

Pasta twarogowa urozmaicona dodatkiem duszonych warzyw, orzechów oraz aromatycznych ziół i przypraw. Propozycja na zdrowe i smaczne śniadanie, kolację, bądź też przystawkę.

Składniki:

  • 500 g tłustego białego sera (np. capri typu włoskiego 14% tł.)
    16 cm – owy kawałek dość grubego pora
    1/3 niedużego selera (125 g)
    1 łyżka posiekanej bazylii
    2 łyżki oliwy
    2 łyżki masła
    50 g łuskanych orzechów włoskich (podzielone na ćwiartki)
    3 łyżeczki musztardy sarepskiej
    1/3 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
    ¼ łyżeczki kurkumy
    szczypta chilli
    sól do smaku
    pieprz cytrynowy do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki Kanapki Pasty

Pasta twarogowa z porem, selerem i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta twarogowa z porem, selerem i orzechami 1. W garnku rozgrzać oliwę z dodatkiem masła, dodać orzechy, wsypać gałkę muszkatołową, kurkumę oraz chilli. Smażyć 5 min, mieszając.
  • Pasta twarogowa z porem, selerem i orzechami 2. Do warzyw z orzechami dodać ser, bazylię i musztardę. Całość dokładnie wymieszać, po czym doprawić do smaku solą i pieprzem cytrynowym.
  • Pasta twarogowa z porem, selerem i orzechami 3. Następnie dołożyć posiekanego pora, a także obrany i starty na grubych oczkach tarki jarzynowej seler. Dusić 10 min, co jakiś czas mieszając. Wystudzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować